Författarbesök

För att boka ett författarbesök, använder man sig enklast av ”Författarförmedlingen” där man också ser priser: http://forfattarcentrum.se/arvoden/

Obs! Nu under coronatider erbjuder jag också digitala författarbesök via Zoom eller Teams.

Style: "sandro umea"Det går också att boka direkt via mig. Jag använder samma tariff för priser som författarförmedlingen.
Kroppsligen befinner jag mig oftast i Umeå, men är resbar över hela landet;)
E-postadress:
evasalqvist@gmail.com

Skapande skola
Det finns ett kulturbidrag som alla skolor kan söka som heter ”Skapande skola”. Bidraget gäller hela grundskolan, från skolår 1 till 9. De flesta kommuner har utsett någon administrativ person som ansvarar för att söka kulturbidraget.

Författarbesöken skräddarsys efter beställarens önskemål. Här följer exempel på vad ett författarbesök kan innehålla:

• På äventyr med Rex och Rut
Rex och Rut är en bokserie om barn på sjukhus som löser mysterier. Till varje bok hör ett äventyr som kan utspelas på sjukhus. Äventyr 1 kan även utspelas på annan plats, eftersom den inte innehåller ett studiebesök på någon sjukhusavdelning. Äventyren passar för barn 5-11 år. (Läs mer nedan.)

• Workshop om hur man bygger upp en spännande berättelse. Konkreta skrivtips och eget skrivande.
Ålder 10-13, 14-16

• Debatt i skolan kring grooming, tiggeri, barnkonventionen, könsdysfori mm.
Ålder 10-13, 14-16

På äventyr med Rex och Rut

Äventyr 1: Pysseläventyr
Först läser vi boken ”Rex och Rut – Sjukhustjuven”
Sedan pysslar vi en vacker mjölfälla tillsammans, som vi installerar i taket. Tjuven (en städerska med städvagn) kommer och tar fällan. Mjölfällan ramlar rakt på städerskan som får mjöl på sig.
Rekvisita: Ett mysigt hörn där vi kan läsa boken. Ett bord att pyssla vid, stolar. Övrigt material står författaren för. Vi behöver också en frivillig ”städerska”, som kan tänka sig att få mjöl på sig.
Tidsåtgång: drygt 1 timme
Barnen får med sig klistermärken hem

Äventyr 2: Källaräventyr
Först läser vi boken ”Rex och Rut – Källarmonstret”.
Sedan går vi på upptäcktsfärd i kulvertplan och letar den orangea dörren. Barnen får rädda varsin råtta. Har vi tur får vi lifta med en truck till röntgen, där vi slutligen gör ett kort studiebesök.
Rekvisita: Ett mysigt hörn där vi kan läsa boken, förbokning med transport om truckfärd samt bokning av besök på röntgen. (Dörr och råttor står författaren för)
Tidsåtgång: drygt 1 timme
Barnen får med sig en mjukisråtta hem.

Äventyr 3: Vampyrvandring
Först läser vi ”Rex och Rut – Vampyren”.
Sedan går vi med karta på vampyrvandring i kulvertplan, som är dekorerad med fladdermöss, spindlar, råttor mm. På kartan finns en skattkista utmärkt, där barnen får varsitt skelett.
Vandringen avslutas med ett studiebesök på Blodcentralen.
Rekvisita: Ett mysigt hörn där vi kan läsa berättelsen, en ritad skattkarta med väg i kulvertplan som leder till Blodcentralen. Bokning av studiebesök på Blodcentralen. Övrigt material har författaren (dekorationer för kulvert, skattkista, skelett)
Tidsåtgång: drygt 1 timmme.
Barnen får plastskelett med sig hem.

Äventyr 4: Rörpost och labb
Först läser vi boken ”Rex och Rut – Spöket i väggen”.
Sedan går vi genom kulvert och lyssnar efter rörpost i taken och väggarna. Vi slutar på kemlabb där vi får se hur prover tas emot av en robot och se hur celler ser ut i microskop. Vi skickar också kakor och guldarmband med rörposten till barnavdelningen. Där fikar vi och gör egna guldarmband att ta med hem.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s